Repareer uw wasdroger

Er zijn tegenwoordig overal in huis elektrische apparaten; waarschijnlijk meer dan nodig is. Als het een keukenapparaat is, is de kans groot dat er een digitale klok in is geïntegreerd. Zelfs sommige drogers hebben klokken. Wie heeft er zoveel klokken nodig? Het zijn machtsvampiers.

De wasdroger als arbeidsbesparing

Maar vergis je niet, Verwarmde bodywarmer apparaten maken het leven makkelijker. Een van de handigste is de wasdroger. De dagen van waslijnen en wasknijpers zijn door dit handige apparaatje al jaren voorbij.

Maar zoals met alles kunnen en zullen er dingen misgaan. Reparaties zijn duur wanneer een professionele reparateur van apparaten een diagnostisch bezoek brengt. Maar elke huiseigenaar kan een wasdroger repareren en geld besparen. Het enige dat nodig is, is een beetje probleemoplossing voor het wasapparaat.

Probleem – Wasdroger verwarmt niet

Als de droger tuimelt maar niet heet wordt, is het probleem waarschijnlijk het verwarmingselement. De moderne wasdroger is een opmerkelijk eenvoudig ding. Alle modellen variëren in constructie en lay-out; de meeste tekeningen zijn te vinden met een zoekopdracht op internet.

Zodra de interne locatie van het verwarmingselement is gevonden, is het een eenvoudige zaak om er naartoe te gaan en een visuele inspectie uit te voeren. Zorg ervoor dat u de droger uit het stopcontact haalt of de stroomonderbreker omdraait voordat u naar binnen gaat!

Als de breuk in het element zichtbaar is, is de diagnose voltooid. Als het niet kan worden gezien, kan het probleem er nog steeds zijn.

Problemen oplossen met een digitale multimeter

Er zijn twee elektrische kabels op het element, één aan elk uiteinde van het verwarmingselement. Een digitale multimeter kan worden gebruikt om te testen op continuïteit of ononderbroken elektrische stroom.

Als dit het probleem is, is het eenvoudig om het verwarmingselement van de wasdroger te vervangen. Koop een vervangend verwarmingselement, verwijder het oude (de elektrische aansluitingen en een paar schroeven) en installeer het nieuwe.

Het probleem dat ik had bij het vervangen van de mijne was dat geen van de plaatselijke winkels me drogeronderdelen wilde verkopen; ze wilden een van hun servicetechnici sturen om het te vervangen. Maar is dit niet wat ik in de eerste plaats probeerde te vermijden?

Oplossing: ik heb er online een besteld bij een gespecialiseerde leverancier van apparaatonderdelen. Ze hadden het vervangende verwarmingselement op voorraad en stuurden het me op de post; een kwartier later was ik back in business!

Probleem – Mijn droogtrommel tuimelt niet

Als de trommel van de wasdroger niet tuimelt, is het eerste wat je moet controleren de motor. Loopt het? Zo niet, dan moet een meter worden gebruikt om te bepalen of hij stroom krijgt. Als dat zo is, maar niet loopt of geluid maakt, moet de motor worden vervangen.

De motor draait maar de trommel rolt nog steeds niet? Controleer de riem. Als de trommelriem kapot is, is het tijd om deze te vervangen. Als de riem nog in goede staat is, moet er naar de tussenpoelie en de veer worden gekeken. Ze doen misschien niet hun werk om de juiste spanning op de riem te houden.

Probleem – Geen tuimelen of verwarming

Als een droger gewoon niet wil tuimelen of verwarmen, kan de deurschakelaar de boosdoener zijn. De taak van deze schakelaar is om te voorkomen dat de droger werkt wanneer de deur open is. Als het verdacht is, moet het worden verwijderd en moeten de twee kabels worden gecontroleerd op continuïteit.

Probleem – Kleding duurt te lang om te drogen

Als het te lang duurt voordat de kleding droog is, zorg er dan voor dat de pluisvanger vrij is en de uitlaat helemaal vrij is van de droger tot de plaats waar deze uitkomt, meestal naar de buitenkant van het gebouw.

Als de pluizenvanger tussen elke lading wordt verwijderd, zal de wasdroger efficiënter werken en jarenlang meegaan.

Als je de uitlaatpijp vervangt, doe jezelf dan een plezier en monteer een metalen in plaats van een plastic. Waarom? De combinatie van plastic en hete bewegende lucht veroorzaakt de opbouw van statische elektriciteit. Hierdoor blijven er pluisjes aan de buis kleven en zal deze voortijdig verstopt raken.