Waarom overstappen op LED-verlichting op zonne-energie?

Ontwerpers zien LED’s als de toekomst van de lichttechnologie. LED’s bevinden zich eigenlijk nog in de ontwikkelingsfase, maar worden nu al populair. Dankzij sterke campagnes voor groen leven, kiezen consumenten nu voor betrouwbaardere en energiezuinigere soorten verlichting. Nu beginnen steeds meer huizen de voorkeur te geven aan LED-verlichting voor hun huisontwerp en verlichtingsbehoeften. Dit is waarom LED-zonnelampen traditionele verlichtingsproducten zoals gloeilampen en fluorescentielampen beginnen te overtreffen.

Hoe efficiënt zijn LED-zonnelampen?

In vergelijking met conventionele verlichtingsproducten is LED-verlichting op zonne-energie energiezuiniger. Ten eerste hebben LED-lampen een zeer kleine hoeveelheid energie nodig om te werken dan gloeilampen en TL-lampen van Iplux verlichting. Ten tweede produceren ze een ongelooflijke helderheid per watt dan conventionele gloeilampen. Nu de energiekosten stijgen en de consument milieubewuster wordt, wordt het verbeteren van de efficiëntie tegenwoordig vaak gelijkgesteld met het verlagen van de energiekosten en het verminderen van de milieuschade.

kleuren

Tegenwoordig kunnen fabrikanten LED’s in verschillende kleuren maken, van rood, oranje en geel tot groen, blauw en paars, zonder het gebruik van kleurfilters die vereist zijn voor veel conventionele verlichtingsmethoden. Bovendien kunnen LED-zonneproducenten, door verschillende concentraties LED-tinten te gebruiken, in feite miljoenen oogverblindende kleuren vormen die kunnen worden gebruikt voor visuele effecten zoals kleurwassen, vervagen, veranderen, enz. Het is efficiënter dan andere gekleurde lichten en vermindert de initiële kosten van het product.

maat

LED’s zijn er in verschillende maten. En hoewel het klein is, kan het nog steeds functioneel zijn. Daarom wordt het vaak gebruikt in elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, laptops en afstandsbedieningen.

dimmen

Dimmen is misschien geen vereiste eigenschap voor gloeilampen of algemene verlichtingsdoeleinden, maar het maakt LED-verlichting op zonne-energie veelzijdiger. Deze speciale eigenschap van LED’s maakt ze een ideale keuze voor tuinverlichting op zonne-energie. Dit is de reden waarom veel ontwerpers de voorkeur geven aan LED’s boven gloeilampen en CFL’s.

levensduur

LED-lampen op zonne-energie gaan langer mee in combinatie met conventionele lampen. Een lamp met een lange gemiddelde levensduur gaat 1500 uur mee. Een gewone gloeilamp van 700 branduren heeft de helft van die levensduur. LED’s gaan naar schatting tussen de 50.000 en 100.000 uur mee.

duurzaamheid

Omdat LED’s zijn bedekt met een stevig materiaal, zijn ze niet gemakkelijk kapot of beschadigd door externe schokken dan fluorescerende of gloeilampen. Daarom verslijten LED-lampen op zonne-energie na verloop van tijd meer dan conventionele armaturen. LED’s zijn echter gevoeliger voor hoge temperaturen dan conventionele verlichting.

niet giftig

Een ander voordeel van het overstappen op LED-verlichting op zonne-energie is dat LED’s geen schadelijke stoffen zoals kwik bevatten. Hierdoor is ledverlichting minder dodelijk en minder gevaarlijk voor mens en milieu.