Werken voedingssupplementen? enkele verrassende feiten

Er doen luide en ongefundeerde geruchten de ronde over voedingssupplementen.

En ze circuleren onder het mom van wetenschap en ervaring. Maar in plaats van u te helpen slimmere keuzes te maken voor uw gezondheid, doen ze het tegenovergestelde. Ze maken het moeilijker.

Omdat deze valse verhalen voorbijgaan aan een grote hoeveelheid onderzoek en duizenden jaren van menselijke genezingspraktijken met behulp van voedsel, kruiden en mineralen.

Over welke fout heb ik het?

Wij zijn van mening dat de zaak voor het aanvullen van een voedzaam dieet voor volwassenen met (de meeste) mineralen of vitamine voedingssupplementen kopen voorbij is. Deze vitamines mogen niet worden gebruikt voor de preventie van chronische ziekten. Genoeg is genoeg.

Nu is de vraag… Ik ben het ermee eens dat de auteurs aandacht moeten besteden aan de bevindingen van de onderzoeken waarnaar ze verwijzen om tot deze conclusie te komen. In dit hoofdartikel wordt verwezen naar verschillende recente onderzoeken. Elk van deze onderzoeken belicht verschillende belangrijke redenen waarom voedingssupplementen in bepaalde situaties mogelijk niet werken.

Maar verder is het helemaal fout.

Omdat dit onderzoek alleen de fouten belicht die mensen en artsen maken als het gaat om suppletiegebruik. Simpel gezegd, supplementen zijn niet erg nuttig als mensen supplementen van slechte kwaliteit kiezen en de verkeerde supplementen gebruiken om de verkeerde redenen.

Daarentegen, zoals de honderden mensen die ik als arts heb geraadpleegd, hebben ontdekt, kan het kiezen van het juiste, hoogwaardige supplement voor het juiste gezondheidsprobleem voordelen opleveren.

De sleutel is om slimme keuzes te maken.

De meer dan 40 jaar kennis die is opgedaan bij het aanbevelen van supplementen aan patiënten is te beperkt om in één artikel te behandelen. We kunnen u echter enkele basisrichtlijnen geven om u te helpen betere keuzes te maken bij het gebruik van supplementen.

Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat de voedingssupplementen die u gebruikt, werken.

De juiste hoeveelheid voeding krijgen

Uit de drie onderzoeken die het redactieteam gebruikte om hun pleidooi te houden, bleek dat multivitaminen nauwelijks iets veranderden aan het risico op hersenproblemen, cardiovasculaire problemen na een hartaanval of algemene gezondheidsrisico’s bij oudere volwassenen.

Ik was hier niet door verrast.

Om het volledige scala aan voedingsstoffen te dekken zonder het op een bepaald gebied te overdrijven, leveren multivitaminen meestal slechts een klein percentage van de voedingsstoffen die nodig zijn om specifieke gezondheidsproblemen te behandelen. En ze bevatten vaak voedingsstoffen die je niet eens nodig hebt, afhankelijk van hoe je ze eet.

De meeste multivitaminen bevatten bijvoorbeeld of minder vitamine D. Hoewel dit de officieel aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D is, beschouwen de meeste holistische artsen het als een druppel op een gloeiende plaat als het gaat om het verhogen van uw bloedspiegels van vitamine D.

Ik laat mijn patiënten bloedtesten ondergaan om hun vitamine D-spiegels te evalueren en adviseer dan dienovereenkomstig supplementen. Een minimum van 1000 IE (soms 5000 IE) wordt aanbevolen om voldoende vitamine D in het bloed op een gezond niveau te houden.

Een multivitamine biedt een basislijn van voeding. Het is geen strategische ingreep die echt een verschil kan maken.

En dit leidt tot het volgende probleem…

Kies het voedingssupplement dat het beste aansluit bij uw specifieke behoeften

Alleen omdat een vitamine A-supplement voor je buurman werkte, wil nog niet zeggen dat het ook voor jou zal werken.

Misschien eet je veel winterpompoen en chlorella, rijk aan deze vitamine. Er zijn geen supplementen nodig.

Supplementen zijn het meest effectief als ze zijn afgestemd op iemands gezondheidsproblemen, eetgewoonten, levensstijl en genetische samenstelling. Begin bij het toevoegen van supplementen aan uw dieet met waar u mee worstelt en met welke zwakke punten u zich bewust bent.

Dit is ook de reden waarom multivitaminen een beperkte effectiviteit hebben. Die van hogere kwaliteit kunnen u een goede voedingsbasis geven. Maar ze doen weinig om strategische voeding te bieden waarvan duizenden onderzoeken hebben aangetoond dat ze een verschil kunnen maken voor bepaalde gezondheidsproblemen.

Het maakt echter niet uit welke dosering supplement je kiest. Je krijgt niet wat je nodig hebt als je geen aandacht besteedt aan de volgende zaken…

Natuurlijke supplementen kiezen

Synthetische versies van vitamines zijn minder effectief en kunnen gevaarlijk zijn. Zoals de redactie van Annals of Internal Medicine terecht opmerkte, betekent in sommige onderzoeken niet dat het voor jou ook zal werken als een vitamine A-supplement voor je buurman werkte.

Misschien eet je veel winterpompoen en chlorella, rijk aan deze vitamine. Er zijn geen supplementen nodig.

Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid suppletie nodig.